Borås

Borås har under de senaste åren blivit en evenemangsstad i toppklass. Varje år är det minst ett stort evenemang i staden som lockar många besökare.

2013 stod Borås som värld för SM i friidrott, en tillställning som hyllades av deltagare och av media. 2014 är det dags för SM-veckan då deltagare i ett stort antal med olika idrotter skall göra upp om medaljer av ädla valörer. I SM-veckan deltar många av våra toppidrottare i landet och evenemanget kommer att hårdbevakas i media med exempelvis flera timmars TV-sändningar varje dag.

2015 är det återigen dags för världens största orienteringstävling att anlända till Borås då O-ringen arrangeras i Sjuhärad med Borås som huvudort.

Förutom idrottstävlingar av högklass så finns här mycket annat. 2014 är det åter dags för en skulpturtribunal då Borås utsmyckas med ett antal statyer (förutom de som redan finns i staden) av skulptörer från hela världen.

Det ordnas också en stor mängd konserter varje på exempelvis Åhaga och Sagateatern. Dessutom så firar Sommartorsdagarna 25 år. Varje sommartorsdag under sommaren ordnas en gratiskonsert med en känd svensk artist eller grupp på Stora Torget. Detta plus allt annat som händer i staden under torsdagskvällar lockar upp emot 10,000 besökare varje kväll.

Nelly kör med sin outlet på Åhaga varje sommar, något som lockar åtskilliga besökare från hela landet och Elfsborg spelar toppfotboll på Arenan. Detta är bara något av det som händer i staden under året.

Så Borås har blivit en evenemangsstad väl värd att ha koll på. Är det någonstans det händer så är det i Borås.

Just nu värderat 3.1 av 137 människor

  • Currently 3,131387/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]